Subscribe Twitter

maandag 14 mei 2018

Jumbo de goedkoopste

Net als vorig jaar is Jumbo de goedkoopste supermarkt in Kassa's Boodschappenmandje. Bij de supermarkt kosten de 26 producten in het mandje 41,25 euro. En dat is verrassend, want uit een supermarktenquête blijkt dat een meerderheid denkt dat Lidl of Aldi het goedkoopst is.

Traditiegetrouw is Kassa in vestigingen van 6 grote landelijke supermarkten op zoek gegaan naar de goedkoopste variant van de producten in het mandje. Dat is samengesteld uit 26 alledaagse producten zoals kaas, aardappelen, thee en brood. We bezochten van iedere supermarkt één vestiging in de regio Utrecht. Voor het eerst doet Coop mee.


Ten opzichte van maart 2017 blijkt de prijs van Kassa’s Boodschappenmandje fors gestegen. Als we de prijzen van de 5 supermarkten die vorig jaar ook meededen vergelijken met nu zijn de boodschappen bijna 8 procent duurder. Volgens supermarktdeskundige Paul Moers zijn supermarkten bezig met een inhaalslag. Vanwege de crisis hielden supermarkten hun prijzen laag, maar nu de economie aantrekt en consumenten meer te besteden hebben, willen supermarkten daar hun graantje van meepikken.

De Elstar appels zijn flink in prijs gestegen, maar hebben we niet meegenomen in de vergelijking omdat de Aldi ze nu niet verkoopt. Omdat we aan het einde van het Elstar seizoen zitten, zegt de discounter niet meer de gewenste kwaliteit te kunnen leveren. Kaas is ook veel duurder. Volgens Paul Moers komt dat door de grote vraag vanuit Europa naar Nederlandse Kaas. Appels zijn in prijs gestegen door een slechte oogst, volgens de supermarktdeskundige, en consumenten die aardappelen kopen profiteren juist van een goede oogst.

0 reacties:

Een reactie posten