Subscribe Twitter

maandag 28 mei 2018

Kledingvoorkeuren 010 vs 020

Ondanks de geringe afstand tussen Amsterdam en Rotterdam, zijn er duidelijke verschillen in kledingvoorkeuren zichtbaar tussen beide steden. Rotterdammers kiezen 14 procent vaker voor Italiaanse designer fashion, terwijl inwoners van Amsterdam de voorkeur geven aan merken uit de eigen regio. Dat blijkt uit onderzoek van online fashionplatform Winkelstraat.nl dat de verschillen in fashion brands voorkeuren voor beide steden onder de loep nam, op basis van ruim 2,5 miljoen websitebezoekers.

Italiaanse fashion brands doen het goed in Rotterdam. Dit is vooral terug te zien in de online interesse die men hier toont in Valentino. Het Italiaanse luxe merk wordt in Rotterdam maar liefst 20 procent vaker aangeschaft dan in Amsterdam.

Ook het Canadees/Italiaanse Dsquared2 geniet veel aandacht in Rotterdam. In Rotterdam wordt het merk liefst 14 procent vaker aangeschaft dan in Amsterdam. Dezelfde verschillen zijn te zien bij het Duitse Philipp Plein.

Amsterdammers kiezen vooral voor designers met een Amsterdamse achtergrond. Het label ‘In Gold We Trust’, is bijvoorbeeld opgericht door het Amsterdamse merk Franzel Amsterdam en wordt liefst 51 procent vaker aangeschaft in de hoofdstad dan in de havenstad.

My Brand en Filling Pieces zijn twee andere voorbeelden van Amsterdamse merken die in eigen stad aanzienlijk vaker worden besteld dan in Rotterdam. My Brand wordt in Amsterdam 27 procent vaker aangeschaft en Filling Pieces 22 procent.

Andere merken die het bijzonder goed doen in Amsterdam ten opzichte van Rotterdam zijn Reinders (+37 procent) en Parajumpers (+12 procent).

0 reacties:

Een reactie posten