Subscribe Twitter

woensdag 23 mei 2018

Maandverband smokkelen

Het meesmokkelen van die tampon in de mouw of dat maandverband in de broekzak gebeurt door 80,2 procent van de ondervraagde vrouwen. 6,1 procent stelt haar WC-bezoek uit en 13,7 procent geeft aan helemaal niets te verbergen. Dit blijkt uit de enquête van dwars, het studentenblad van de Universiteit Antwerpen.

Het blad klopte aan bij 1541 jongeren (mannen en vrouwen) en vroeg hen naar hun perceptie rond menstrueren. Van deze 18- tot 25-jarige respondenten is weliswaar maar 14 procent van het mannelijk geslacht. Het zijn dus duidelijk vooral vrouwen die zich geroepen voelen om zich uit te spreken rond het onderwerp.

Vrouwen laten duidelijk niet graag zien aan de buitenwereld dat de rode vlag uithangt. Als dit gebeurt uit gêne blijkt dit nochtans nergens voor nodig. Slechts 1,7 procent van de vrouwen voelt zich onwennig wanneer een andere vrouw spreekt over haar regels. En bijna zeven op tien van de mannen (69,1%) zegt zich nooit onwennig gevoeld te hebben wanneer het onderwerp ter sprake kwam. 26,8 procent van de overige heren zegt dat ze er zich vroeger ongemakkelijk bij voelden, maar stelt er nu geen probleem meer mee te hebben. Amper 4,1 procent van de mannen wordt in dergelijke gevallen wel ongemakkelijk.


0 reacties:

Een reactie posten