Subscribe Twitter

vrijdag 14 juli 2017

Stenen toveren lach op gezicht

Alle basisschoolkinderen van Nederland gaan aan het begin van het nieuwe schooljaar helpen om ons land wat blijer te maken met “een steen voor een lach“.  Dit doen ze door zelf mooie stenen te zoeken tijdens de zomervakantie en vervolgens in de eerste weken van het nieuwe schooljaar op school te beschilderden en voorzien van een mooie en positieve boodschap.

In de week van 10 september gaan de kinderen deze stenen massaal uitdelen aan iedereen die positieve energie kan gebruiken: kinderen die gepest worden, ziek, verdrietig of eenzaam zijn, of die het moeilijk hebben. De symbolische waarde van de stenen is zo sterk, ze stralen zoveel kracht uit en de vrolijke kleuren toveren direct een glimlach op het gezicht van degene die hem krijgt.

Initiatiefnemer Theo Terdu van Stichting Maak een Lach weet zelf uit ervaring hoe iemand het moeilijk kan hebben. Hij lijdt aan een zeer ernstige vorm van reuma en is dit door middel van positieve energie de baas geworden. Deze kracht heeft zijn leven heeft veranderd. Hij is er van overtuigd dat dit andere mensen ook zal helpen, wat hij beschrijft in zijn boeken en uitdraagt tijdens zijn lezingen.

Eén grote glimlach over Nederland, dat is het doel van Stichting Maak een Lach. De actie wordt van harte ondersteund door Lili Genee (Vullen of Voeden). Ze glimlacht bij voorbaat bij het zien van de vrolijk gekleurde stenen en beseft wat een impact het heeft als alle basisscholen in Nederland in september hun leerlingen met deze bijzondere actie aan de slag laten gaan.

0 reacties:

Een reactie posten