Subscribe Twitter

vrijdag 21 juli 2017

'Kledingmerk Airforce misleidt consument'


Kledingmerk Airforce is door de Reclame Code Commissie (RCC) op de vingers getikt omdat zij haar klanten misleidt door het geven van onjuiste informatie via de labels aan haar jassen. Airforce heeft op de labels staan dat het bont diervriendelijk is.

Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren heeft hierover een klacht ingediend en heeft op alle gronden gelijk gekregen. Airforce wordt gevraagd de tekst op de labels aan te passen.

Airforce vermeldt op de labels dat het bont afkomstig is van gecontroleerde bontfokkerijen waar de dieren op humane wijze gefokt worden. Het bont dat Airforce gebruikt is echter afkomstig uit de Chinese regio Tongxiang. Deze regio staat bekend om de bontproductie. Keer op keer blijkt uit onderzoek dat er in China, en specifiek deze regio, geen controle plaats vindt van bontfokkerijen en worden er in verschrikkelijke misstanden in de bontindustrie aangetoond zoals het ter plekke doodslaan of zelfs levend villen van wasbeerhonden. Er zijn in China nauwelijks regels voor het houden van dieren voor hun vacht en er vinden amper controles plaats.

0 reacties:

Een reactie posten