Pages

Subscribe Twitter

donderdag 20 juni 2024

Voorkom een plaag, begin vandaag!

Ruim een op de vier Nederlanders heeft in de afgelopen jaren muizen in huis gehad en 4 procent zelfs ratten. Daarnaast hadden vier op de tien mensen (42%) muizen en één op de tien (12%) ratten in de tuin of op het balkon. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onder 1.013 respondenten, uitgevoerd door Verian (voorheen Kantar Public) voor het landelijke programma Integrated Pest Management (IPM) Knaagdierbeheersing.

Het programma heeft als doel om op een verantwoorde manier overlast, gezondheidsproblemen en economische schade door ratten en muizen te voorkomen én daarbij rekening te houden met dierenwelzijn en milieu, nu en in de toekomst. In het kader van dit programma roept voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal op: Voorkom een plaag, begin vandaag.

Op www.plaagvoorkomen.nl kan men vanaf vandaag terecht voor praktische en milieuvriendelijke tips om een dierplaag van muizen en ratten te voorkomen. Ook worden er tips gegeven voor wat men kan doen als er al overlast is van muizen of ratten. Zo is een van de meest effectieve maatregelen een erkend plaagdierbeheerser in te schakelen. Toch maakte minder dan 1 op de 10 (8%) van de Nederlanders die overlast ervoeren hier gebruik van.

De meeste Nederlanders wijzen de natuur in de buurt aan als de bron van knaagdieren. Daarna worden de buren en de stad aangewezen als voornaamste oorzaak van knaagdieren. Echter, de aanwezigheid van voedsel in combinatie met schuil- en nestelgelegenheid gelden als de grootste oorzaken van een dierplaag.

0 reacties:

Een reactie posten