Kweekvlees is opkomend als mogelijke oplossing voor verduurzaming van de voedingsindustrie, vindt ook de Nederlandse consumenten. Uit onderzoek van YouGov in opdracht van de non-profitorganisatie en denktank Good Food Institute (GFI Europe) blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders geïnteresseerd is in het proberen van kweekvlees. Bijna een derde is bereid om kweekvlees als vervanging te zien voor een deel van hun vleesconsumptie.
Kweekvlees is vergelijkbaar met het vlees dat vandaag de dag gegeten wordt. Het wordt geproduceerd in kweekinstallaties. Hiermee worden de processen nagebootst die plaatsvinden in het dierlijk lichaam om zo de omstandigheden en voedingsstoffen (water, eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen) te leveren die nodig zijn voor vleesproductie.
Nederland kwam in 2013 met de eerste gekweekte hamburger en nam hiermee de koppositie in Europa in, die het altijd heeft behouden.
donderdag 27 juni 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten