Pages

Subscribe Twitter

vrijdag 14 juni 2024

Vaas gemaakt van zand uit Finland

Iittala, bekend om zijn expertise in glasblazen sinds de oprichting van de Iittala Glass Factory in 1881, lanceert twee speciale Aalto-vazen in beperkte, genummerde oplagen. Deze vazen, verkrijgbaar vanaf september, zijn gemaakt van lokaal Fins zand, dat de vazen van nature een prachtige groene kleur geeft zonder toevoeging van kleurstoffen. De speciale editie vazen zijn een eerbetoon aan het Finse glasambacht en tonen Iittala's inspiratie uit de Finse natuur. De vazen worden gemaakt in de Iittala Glass Factory in Finland, geblazen in houten mallen en handgesneden door de timmerlieden van de Iittala Glass Factory.
 
Iittala staat bekend om zijn expertise in glasblazen sinds 1881, toen de Iittala Glass Factory werd opgericht in het dorp Iittala in Finland. Het hart van Iittala ligt in een diepe toewijding aan vakmanschap, innovatie en de verkenning van glas als artistiek medium. Het glas van Iittala, bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en uitgebreide kleurenpalet, belichaamt de toewijding van het merk aan het verleggen van grenzen terwijl het zijn rijke erfgoed koestert.
 
Deze september lanceert Iittala twee speciale Aalto-vazen, ontworpen door Alvar Aalto, in beperkte, genummerde oplagen, gemaakt van lokaal Fins zand.
 
De limited edition items zijn verkrijgbaar in twee verschillende vormen: de klassieke Aalto vorm van 140 mm en een bredere vorm van 145 mm, beide onderdeel van Aalto's originele glascollectie, voor het eerst gezien op de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1937. De vaas van 140 mm werd oorspronkelijk geproduceerd van 1937 tot begin jaren 1960, en de vaas van 145 mm was in productie in de jaren 1930 en 1940. Beide zijn sindsdien in enkele speciale edities gemaakt. De Fins zand editie vaas van 140 mm is beperkt tot 1000 stuks, terwijl de vaas van 145 mm een exclusieve editie is van slechts 100 stuks. Alle vazen zijn individueel genummerd.
 

0 reacties:

Een reactie posten