Bij Kaufland zijn nu voor het eerst producten verkrijgbaar met de baanbrekende ChoViva-variant: een chocoladealternatief zonder cacaobonen, ontwikkeld door start-up Planet A Foods, onder het eigen merk K‑Classic.
De échte chocoladesmaak ontstaat door geroosterde zonnebloempitten, gecombineerd met plantaardige vetten en suiker, waardoor een volle cacaovrije chocolade ontstaat.
Zonnebloemen groeien in Europa; dit bespaart tot 94% water in vergelijking met traditionele cacaoteelt, én levert circa 80 % minder CO₂-uitstoot op dankzij kortere transportroutes.
Kaupfland ziet ChoViva als een echte revolutie op de markt. Tobias Stricker, hoofd inkoop zoetwaren en gebak bij Kaufland, benadrukt dat cacaoteelt vaak gepaard gaat met ecologische en sociale problemen. De overstap naar een lokaal, plantaardig alternatief biedt een baanbrekende oplossing.
dinsdag 8 juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten