Pages

Subscribe Twitter

vrijdag 16 april 2021

Nepresso met biologische koffie

Nespresso lanceert zijn eerste gecertificeerde biologische koffie: Peru Organic. Verscholen op de hellingen van het Andesgebergte worden de beste Arabica-bonen voor deze speciale koffie verbouwd.

Daarnaast is dit de eerste Vertuo capsule gemaakt van 85 procent gerecycled aluminium. Gerecycled aluminium vergt 95 procent minder energie om te laten produceren dan nieuw aluminium, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik in een circulair bedrijfsmodel. Deze ontwikkeling draagt bij aan de doelstelling van Nespresso om eind 2021 alle capsules uit gerecycled aluminium te laten bestaan.

Voor de Peru Organic werkt Nespresso met 450 kleine boeren (boerderijen met een gemiddelde grootte van slechts 1 hectare). Deze boeren oogsten hun koffiebessen met de hand en drogen ze vervolgens in hun eigen achtertuin. Door de koffiebessen zelf te verwerken, behouden ze de beste kwaliteit en krijgen ze de allerbeste zorg. Ze zetten zich volledig in voor een duurzaam proces en doen er alles aan om de flora en fauna in de regio te behouden. Ze gebruiken zelfgemaakte meststoffen, zoals compost en bio-fermenten en in plaats van alle slechte grassen rond de koffieboomstam weg te halen, laten ze deze grassen zitten om erosie te voorkomen, de bodem te bevorderen en de microflora in stand te houden. Ook planten de boeren een verscheidenheid aan flora rond de koffiebomen - zoals lucuma en guave. Deze planten zorgen voor schaduw voor de koffiebomen en tegelijkertijd zorgen ze voor voedsel voor de boeren en de boerderijdieren.

0 reacties:

Een reactie posten