Pages

Subscribe Twitter

maandag 15 juli 2024

Verse waspeen van Jumbo

Op het eerste gezicht zie je niets anders aan de verse waspeen van Jumbo. Lekker vers, knapperig en van topkwaliteit. Toch is de waspeen van Jumbo extra bijzonder. Deze wordt geteeld met oog voor een gezonde en veerkrachtige bodem.

In samenwerking met leveranciers en telers investeert Jumbo in een project, dat rekening houdt met het herstel en de bescherming van de akkers. Dat wordt ook wel regeneratieve landbouw genoemd. Zo kunnen klanten van de ruim 700 winkels van Jumbo genieten van een extra goede waspeen, naast lekker óók goed voor de aarde.

Samen met Agrifirm, Ardo en Unilever werkt Jumbo in het ‘wortel collectief’ aan een project om regeneratieve landbouw te stimuleren. Als familiebedrijf vindt Jumbo het belangrijk om zuinig te zijn op landbouwgrond, zodat klanten van nu maar ook toekomstige generaties van goed eten van eigen bodem kunnen blijven genieten. Met deze vorm van landbouw, blijft de bodem gezond en veerkrachtig.

De telers in het wortelcollectief voor de waspeen van Jumbo houden rekening met verschillende zaken om de grond een levendig te houden. Zo besparen zij water doordat de akkers in het gebied omringd zijn door sloten, de velden zijn voorzien van drainage zodat het waterpeil wordt beheerst. Ook geven groene bodembedekkers op natuurlijke wijze voeding aan de grond waar de wortels in groeien. De bodem zelf behoudt zijn veerkracht door niet zo veel te ploegen, waardoor het bodemleven in stand wordt gehouden.

0 reacties:

Een reactie posten