Subscribe Twitter

vrijdag 26 mei 2017

Vrouw onzeker op strand

78,4 procent van de vrouwen is onzeker over het eigen lichaam op het strand. Onder mannen is dit percentage 62,8 procent. Dit blijkt uit het beach & body onderzoek van online stijlgids Dresscode.nl, waarbij 1.438 Nederlandse mannen en vrouwen werden ondervraagd in aanloop naar het strandseizoen 2017.

Mannen zijn daarentegen positief over zowel hun eigen lichaam als dat van de vrouwen. Mannen belonen zichzelf met een gemiddeld rapportcijfer van 6.8 en ze geven vrouwen gemiddeld een 6.7. Vrouwen zijn daarentegen opvallend negatief over zichzelf. Zij geven zichzelf namelijk een 5.7, terwijl ze mannen beoordelen met een gemiddeld rapportcijfer van 5.8.

Zowel vrouwen als mannen geven aan dat overgewicht de reden is van onzekerheid. Van alle vrouwen die aangeven onzeker te zijn, zegt 57,5 procent dat overgewicht hiervan de oorzaak is. Onder mannen is dit percentage 36,4 procent.

De mate van onzekerheid verschilt sterk binnen de verschillende leeftijdsgroepen. Zo zijn mannen van tussen de 31 en 40 jaar oud het meest zeker op het strand. Bijna de helft van de mannen binnen deze leeftijdsgroep is tevreden over hun lichaam in strandkleding. Vrouwen binnen dezelfde leeftijdsgroep zijn juist het minst zeker, slechts 14,3 procent van hen geeft aan zich comfortabel te voelen.

0 reacties:

Een reactie posten