Subscribe Twitter

vrijdag 26 mei 2017

Flinke afraders in test zonnebrand

Drie zonnebrandcrèmes falen faliekant in de test van de Consumentenbond. De SPF 30 crèmes van Clinique, Clarins en Europrofit (Kruidvat) bieden veel minder bescherming tegen UVB stralen dan zij op de verpakking beloven. De Consumentenbond raadt het gebruik van Clinique en Europrofit (Kruidvat) af. Clarins ontsnapt ternauwernood aan het predicaat Afrader, met een testresultaat van 3,1.    

'De Consumentenbond testte 15 zonnebrandcrèmes met beschermingsfactor SPF30 . Clinique wijkt het meest af en zou eigenlijk SPF10 op de verpakking moeten hebben staan. Clarins biedt een bescherming van SPF 15 en Europrofit zou een SPF van 20 moeten melden. Clinique beschermt ook onvoldoende tegen UVA. UVB stralen laten de huid verbranden, UVA is de voornaamste boosdoener van huidveroudering. Beiden kunnen ook kanker veroorzaken.

Opvallend is dat er ook zonnelotions zijn die het beter doen dan ze zelf beweren. Hema, Garnier en La Roche Posey bieden een bescherming gelijk aan SPF 50+ in plaats van de beloofde 30. Beste uit de test is de nieuwe versie beschermende zonnemelk Ambre Solair van Garnier met karité boter. De nieuwe Nivea Sun Protect & Hydrate is Beste Koop. De volledige uitslag van de test is te lezen op de website van de Consumentenbond.

0 reacties:

Een reactie posten