Subscribe Twitter

zondag 9 april 2017

Kassa: Jumbo goedkoopst

'Kassa’s Boodschappenmandje' heeft dit jaar een verrassende nieuwe winnaar. Het goedkoopst is dit jaar Jumbo. Het verschil met de nummer 2 (Plus) is klein met maar 59 cent. ‘Kassa’s Boodschappenmandje’ is dit jaar het duurst bij nieuwkomer Spar, daar moet 18% meer worden betaald dan bij de Jumbo. In vorige edities van het ‘Boodschappenmandje’ kwamen de Lidl en Aldi als goedkoopste uit de bus.

Kassa gaat voor de steekproef supermarkten langs met een boodschappenlijstje waar 27 alledaagse producten op staan. In de steekproef worden prijsverlagingen door aanbiedingen en grote voordeelverpakkingen niet meegenomen. Dat de Jumbo als winnaar uit de bus komt, wordt veroorzaakt door een wijziging in de opzet van de steekproef dit jaar. In voorgaande jaren werden bij Jumbo, Albert Heijn en de Plus de huismerken meegenomen. Deze editie is de goedkoopste variant gezocht van de producten op het boodschappenlijstje. Dat betekent dat ook producten van budgetmerken zijn meegenomen.

Daardoor komen behalve de Jumbo ook de Plus en de Albert Heijn onder de totaalprijs van de Aldi en de Lidl. Want waar de andere supermarkten van producten een A-merk, een huismerk en een budgetvariant kunnen verkopen, maakt de winkelformule van de Aldi en Lidl dat er vaak maar één merk van een product verkrijgbaar is. En dus geen extreem goedkope budgetmerken. De totaalprijzen van ‘Kassa’s Boodschappenmandje’ zijn dit jaar bij Jumbo 40,18 euro, bij Plus 40,77 euro, bij Albert Heijn 43,19, bij Lidl 43,54, bij Aldi 44,14 en bij Spar 47,47.

0 reacties:

Een reactie posten