Subscribe Twitter

woensdag 19 april 2017

Nederlanders slaan ontbijt vaak over

Goed ontbijten. Dat vinden wij Nederlanders belangrijk, zo blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van PLUS. Ruim tachtig procent van de Nederlanders vindt een goed ontbijt voor zichzelf erg belangrijk. Gaat het om de kinderen, dan stijgt dit aantal zelfs naar negentig procent. Toch ontbijt een kwart van de Nederlandse huishoudens zonder kinderen en bijna een zesde van de Nederlandse gezinnen mét kinderen niet elke dag. Om Nederlanders te helpen een goed en verantwoord ontbijt klaar te maken, zet PLUS dit voorjaar het ontbijt in het zonnetje.

Ontbijten we wel, dan doen we dat erg gehaast. Drie kwart van de Nederlanders maakt ’s ochtends binnen tien minuten het ontbijt klaar; bijna de helft van de mensen zelfs binnen vijf minuten. We ontbijten doordeweeks dan ook vaak alleen (55 procent) en doen dit in de meeste gevallen thuis (97 procent).

Wat eten we dan? In onze top 3 favoriete ontbijtjes staan brood met kaas of worst, brood met hagelslag of jam, en ontbijtgranen met zuivel (havermout of muesli). En eten we een eitje, dan eet ruim een derde van de Nederlanders deze het liefst zachtgekookt. Twee op de tien kiezen eerder voor een gekookt ei met een harde dooier en acht procent wordt het vrolijkst van scrambled eggs. Bijna een op de zes van de Nederlanders eet overigens nooit een ei.

0 reacties:

Een reactie posten