Subscribe Twitter

maandag 16 januari 2017

Meer huidklachten in de winter

Een meerderheid van de vrouwen in Nederland heeft meer huidklachten in de winter dan in andere seizoenen. Bijna een kwart voelt zich minder mooi in het winterseizoen. Men heeft vooral last van schrale lippen, op de voet gevolgd door droge handen en een droge lichaamshuid.

Na acne en huidveroudering is een droge huid de klacht die de grootste impact heeft op het zelfvertrouwen. Ruim een derde van de Nederlandse vrouwen is zich meerdere keren per dag of zelfs constant bewust van haar droge of schilferige huid, zo blijkt uit een onderzoek van Bio-Oil onder ruim 1000 Nederlandse vrouwen van 18 jaar en ouder.

Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen geeft aan dat wanneer ze last heeft van huidklachten, dit haar zelfvertrouwen negatief beïnvloedt. Bij vrouwen onder de 30 jaar ligt dat percentage zelfs op 71 procent. In deze leeftijdsgroep geeft 38 procent aan ook weleens negatieve reacties uit de omgeving te krijgen.

Extra smeren met een bodylotion of body butter is de meest populaire manier om de droge winterhuid te verzorgen, vaker vochtinbrengende bad- en doucheproducten gebruiken wordt ook veel gedaan en smeren met een huidolie staat op de derde plaats.

0 reacties:

Een reactie posten