Pages

Subscribe Twitter

dinsdag 12 maart 2024

Gehoorapparaat vaak te duur

Als je een hoortoestel aanschaft, moet je opletten dat de audicien je geen onnodig duur apparaat aansmeert. Dat adviseert Radar.

Bij een audicien word je aan de hand van een gehoortest en een vragenlijst ingedeeld in een categorie, gebaseerd op je gehoorverlies en je levensstijl. Er zijn vijf categorieën waarbij categorie 1 staat voor eenvoudig gehoorverlies en categorie 5 voor zeer complex gehoorverlies.

Voor 95 procent van alle mensen met gehoorproblemen is een apparaat uit een van deze vijf categorieën overigens gewoon voldoende. Toch koopt maar liefst 20 procent een toestel uit een categorie die niet vergoed wordt. Vandaar dat we een paar aandachtspunten op een rij zetten:

Het kiezen van een gehoorapparaat is volgens Stichting Hoormij - de stichting voor iedereen met een gehoor- of evenwichtsaandoening - als het kopen van een auto: je wordt heel snel verleid tot de aankoop van allerlei extra’s. Houd daarom goed in je achterhoofd welke snufjes je echt nodig hebt. Andere snufjes kunnen je gehoorapparaat onnodig duur maken.

Je kunt best laten weten dat je goed voorbereid bent. Geef bijvoorbeeld gewoon aan dat je in principe een hoortoestel wilt dat vergoed wordt door je verzekering én dat je weet dat dit in de meeste gevallen gewoon kan. Op die manier kun je verkooppraatjes mogelijk voorkomen.

0 reacties:

Een reactie posten