Pages

Subscribe Twitter

dinsdag 10 oktober 2023

Keukenproduct verlengt houdbaarheid

EcoLoc is een nieuw Zweeds keukenproduct dat de houdbaarheid van voedsel tot 300 procent kan verlengen. Het apparaat doodt met een uv-licht bacteriën in voedsel en is toepasbaar op IKEA-bakjes. De ontwikkelaar, PureFize Technologies, wil met de EcoLoc een bijdrage leveren aan een beter milieu en voedselverspilling verminderen.

De EcoLoc maakt gebruik van uv-licht met een spectrum dat UV-A, UV-B en UV-C omvat. De deksel die het licht doorlaat wordt op de container geplaatst. Daar wordt de EcoLoc weer bovenop gezet.

Met een druk op de knop begint het proces dat drie minuten duurt. Dit proces kan worden herhaald telkens als het voedsel opnieuw in de container wordt gestopt. Het product is als deksel te gebruiken op IKEA-voedselcontainers uit de 365+-serie.

Één derde van al het geproduceerde voedsel wordt verspild. In Europa zijn huishoudens verantwoordelijk voor meer dan 50 procent van deze verspilling. De VN heeft het bestrijden van voedselverspilling opgenomen in hun Agenda 2030. Ze streven naar een halvering van de wereldwijde voedselverspilling per persoon op het niveau van detailhandel en consument.

0 reacties:

Een reactie posten