Subscribe Twitter

vrijdag 4 augustus 2017

Duurzaam toiletpapier als abonnement

Je billen afvegen zonder dat daarvoor een boom het loodje moet leggen en tegelijkertijd meehelpen aan goede sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden. Dat is het idee achter het nieuwe toiletpapier The Good Roll. Het papier dat dit Nederlandse bedrijf gebruikt is 100 procent gerecycled. Ook bijzonder: het toiletpapier wordt verkocht als abonnement.

The Good Roll gebruikt maar liefst de helft van de nettowinst voor de bouw en verbetering van sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden. En dat is hard nodig, want wereldwijd hebben 2,3 miljard mensen geen dagelijkse toegang tot veilige en schone sanitaire voorzieningen. Dat is ruim 32 procent van de wereldbevolking, oftewel een op de drie mensen.


Ook bijzonder is de wijze waarop The Good Roll aan de man (en vrouw) wordt gebracht: als abonnement, via een online shop en gratis thuisbezorging. Je hoeft dus nooit meer over straat met een kingsize verpakking, die niet in de boodschappentas past. Prijzen zijn er vanaf 21,95 euro voor 24 rollen. Een Good Roll bevat 400 vellen. Dat is twee keer zoveel als een gewone toiletrol.


0 reacties:

Een reactie posten