Subscribe Twitter

dinsdag 13 juni 2017

Bedenktermijn bij aankoop keuken

Per 1 juli 2017 beëindigt de Consumentenbond de Algemene Voorwaarden met de woon- en keukenbranche Inretail die gezamenlijk zijn opgesteld. De partijen hebben geen oplossing kunnen vinden voor problemen veroorzaakt door verkoopdruk door keukenverkopers.

De Consumentenbond ontvangt al jaren klachten van consumenten die onder druk een keuken kopen en daar alleen tegen forse annuleringskosten vanaf kunnen zien. De klachten betreffen onder meer onduidelijke verkoopgesprekken met onnavolgbare kortingen. Consumenten zeggen onder druk te worden gezet om direct te tekenen voor de aankoop van een keuken, onder het mom dat zij alleen díe dag een fikse korting kunnen krijgen. De Consumentenbond pleit al lange tijd voor een afkoelingsperiode van enkele dagen in de Algemene Voorwaarden, waarbinnen consumenten kosteloos de overeenkomst kunnen annuleren. Volgens Inretail is een dergelijk beding in de voorwaarden onmogelijk.

Het grootste branchelid van Inretail, De Mandemakersgroep, biedt sinds april 2017 echter wèl een kosteloze annuleringstermijn van 2 dagen voor al hun formules. Mandemakers ging overstag nadat het negatief in de publiciteit kwam door aanvaringen met Youtubers, waaronder een vlogster die werd aangevallen door een medewerker van Mandemakers en de Bucket Boys die als reactie op de agressieve verkooppraktijken een kar vol paardenmest voor het hoofdkantoor uitstortte.

0 reacties:

Een reactie posten