Subscribe Twitter

woensdag 18 mei 2016

Vier procent heeft ronotstofzuiger

Vier procent van de Nederlandse huishoudens bezit een robotstofzuiger. Met bijna 300.000 robotstofzuigers is dit het meest voorkomende apparaat om het huishouden te automatiseren. iRobot is het populairste merk. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders.

Bijna 300.000 robots rijden door de Nederlandse huiskamers om te stofzuigen. Eén op de vijf robotstofzuigers (21 procent) is van het merk iRobot. De top drie wordt aangevuld met robotstofzuigers van Philips (9 procent) en Dirt Devil (6 procent). Eén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een robotstofzuiger is het gemak en comfort dat het met zich mee brengt. De robotstofzuiger is het meest voorkomende apparaat om het huishouden te automatiseren. De verwachting is dat over twee jaar de grens van 500.000 gepasseerd wordt. 

Slimme wasmachines, koelkasten en ovens komen nog nauwelijks voor in de Nederlandse huishoudens. Nederlanders zijn niet van plan om op korte termijn slimme huishoudelijke apparaten te kopen.

0 reacties:

Een reactie posten