Subscribe Twitter

dinsdag 10 maart 2015

Brei- en Haakdagen in Rijswijk

Voor de eerste maal vinden de Brei- en Haakdagen plaats in het Westen van het land. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart 2015 is deze beurs te vinden in de Broodfabriek in Rijswijk (bij Den Haag). Een hip evenement dat inspeelt op de trend van dit moment: breien en haken. Voor zowel de beginnende creatieveling, als voor gevorderden en experts, is er genoeg te doen met onder andere zestig stands op de markt en kwalitatieve workshops. Verder kan de bezoeker haar of zijn hart ophalen aan de vele nieuwe producten, garens en patronen die er te zien en te koop zijn.

Hoofdgast is de ontwerpster Carla Meijsen, ook bekend van The Dutch Knitters. Onder de vlag van The Dutch Knitters geeft zij workshops en breicursussen, veelal voor gevorderde breiers, in binnen- en buitenland, schrijft ze artikelen over traditionele breitechnieken en de historie van het breien en organiseert ze brei gerelateerde activiteiten en reizen. Carla is opgeleid als docent Textiele Werkvormen. In 2008 heeft ze Level I en in 2011 Level II van de drie levels voor certificering tot Master Knitter van 'The Knitting Guild of America' succesvol afgerond. Eind 2014 is haar boek 'Lekker warm! Twijnend breien' verschenen.

Twijnend breien, dé grote passie van Carla, is een minstens 400 jaar oude Scandinavische breitechniek met veel bijzondere eigenschappen en ­decoratieve mogelijkheden. Voor de ervaren breier vormt het beslist een nieuwe uitdaging, maar ook minder ervaren breiers kunnen zich de basis van deze techniek binnen korte tijd eigen maken. Tijdens de Breidagen geeft Carla workshops. Haar Twijnende Werkstukken zijn te zien in een tentoonstelling en er is een gezellig 'Twijnend Breien Cafè'.

0 reacties:

Een reactie posten