Subscribe Twitter

donderdag 28 februari 2013

Bontinspecteurs bekeuren bontdragers

Vandaag zijn de ‘bontinpecteurs’ van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren vanaf 14.00 uur actief in de Utrechtse binnenstad. De actie is bedoeld om Utrechtenaren zich bewust te laten worden van het feit dat het meeste bont dat gedragen wordt, echt is en afkomstig van wasbeerhonden en coyotes.
Voorlichting over de herkomst van bont is hard nodig, zo blijkt uit een recente steekproef op straat. Bont voor Dieren vroeg 500 bontdragers naar de herkomst van hun bontkraag. Een op de tien ondervraagden denkt dat bont restafval is van dieren uit de vleesindustrie, wat niet waar is: bont is afkomstig van wilde dieren die voor hun vacht gedood worden, hun vlees wordt niet gegeten. Meer dan de helft van de ondervraagden weet niet of het bont aan hun jas van een wasbeerhond, vos of coyote is. Deze dieren worden gehouden of gevangen onder barre omstandigheden en komen op een vreselijke manier aan hun einde.
Bont voor Dieren gaat bontdragers voorlichten over de herkomst van hun bontje. Op ludieke wijze zal “de bontinpectie” mensen ‘bekeuren’ voor het dragen van bont. Ze worden daarbij geholpen door een grote wasbeerhond, de mascotte van de actie.  Op de bekeuring staat informatie over de verschillende dieren die opgeofferd worden voor een kraag of een jas en hoe ze aan hun einde zijn gekomen. Verder kan iedereen om meer informatie vragen of de bonttest doen.


0 reacties:

Een reactie posten