Pages

Subscribe Twitter

donderdag 18 april 2024

AH verduurzaamt vleesassortiment

Albert Heijn introduceert half om halfproducten bestaande uit een combinatie van kip en rundvlees en daarnaast producten met toegevoegd rundereiwit. Deze producten hebben beide een lagere CO2e-uitstoot dan de reguliere rundvleesproducten.

Half om half gehakt dat bestaat uit deels varkens- en deels rundergehakt is alom bekend. Nu gaat Albert Heijn ook runder-kip producten aanbieden, gehakt en een burger half-om-half, met een deel rundvlees van Nederlandse weidegang koeien en een deel vlees van 1 ster Beter leven kippen. De runder-kip producten hebben minimaal 37% minder uitstoot per kg product dan de reguliere runder varianten.   

Ook introduceert Albert Heijn een nieuw assortiment met zeven verschillende producten met toegevoegd rundereiwit. De CO2e-emissie reductie voor deze producten bedraagt 9,3 kton CO2e per jaar.  

Al deze producten, zijn goedkoper dan onder meer de reguliere AH Hamburger, AH Rundergehakt en AH Chipolata. Dit betekent dat klanten kunnen genieten van lekker vlees met een lagere CO2e uitstoot voor lagere prijs.  

0 reacties:

Een reactie posten