Pages

Subscribe Twitter

maandag 25 september 2023

Houdbare probiotische yoghurt

SIG en AnaBio Technologies komen samen met een lang houdbare probiotische yoghurt in een aseptische verpakking. Met deze innovatie creëren beide bedrijven een nieuwe productcategorie; probiotische dranken verpakt in aseptische kartonnen verpakkingen en spout pouches ofwel voorgevormde zakken die zonder koeling langdurig houdbaar zijn.

Tot op heden was het niet mogelijk om probiotica in aseptische drankverpakkingen te verwerken, omdat ze de gebruikelijke warmtebehandelingen tijdens het verwerkingsproces niet kunnen overleven. Probiotica kunnen ook onstabiel zijn tijdens opslag, waardoor het gebruik ervan meestal beperkt is tot gekoelde dranken met een korte houdbaarheid.

De combinatie van AnaBio’s encapsulatietechnologie en SIG's behoedzame aseptische afvultechnologie maakt een einde aan deze beperkingen. Fabrikanten van probiotische dranken met levende probiotica kunnen hun producten nu verpakken in kartonnen verpakkingen en spouted pouches die gedurende langere periodes zonder koeling op kamertemperatuur bewaard kunnen worden. Dit levert een compleet nieuw aanbod op voor de consument, dat voorziet in de behoefte aan gezonde, smakelijke en voedzame probiotische dranken in een duurzame en handige verpakking.

0 reacties:

Een reactie posten