Pages

Subscribe Twitter

donderdag 23 maart 2023

Circulaire Drop & Loop gilets

Herenmodeketen Suitable heeft sinds begin maart gilets in het assortiment opgenomen die 100% gemaakt zijn van gerecyclede kledingstukken. Deze zijn samen geproduceerd met Drop & Loop en Wolkat. Hiermee zetten de organisaties de volgende stap in het circulair vervaardigen van kleding.

Vorig jaar september begon de samenwerking tussen herenmodeketen Suitable en Drop & Loop. Sindsdien konden klanten in elke Suitable winkel terecht om hun oude of ongewenste kleding in te leveren bij de kassa of speciale inzameldozen.

De Drop & Loop gilets zijn onderdeel van de Suitable Respect kledinglijn. Dit zijn collecties die Suitable in eigen beheer ontwerpt en produceert. Hiervoor werken ze samen met ateliers in India, Thailand, China en Turkije die bewezen verantwoord werken. De Respect kledingstukken zijn gemaakt van biologische grondstoffen en voor zover mogelijk geverfd met natuurlijke kleurstoffen. Tijdens de productie is extra focus gelegd op de kwaliteit van de stoffen en comfort van de pasvormen. Daarnaast zijn de ontwerpen bewust tijdloos zodat ze onafhankelijk van de laatste modetrends stijlvol gedragen kunnen worden. Recentelijk heeft de Respect kledinglijn het Fairtrade Cotton keurmerk ontvangen. Hiermee zet Suitable zich in voor een eerlijke modebranche.

De gilets van Drop & Loop bestaan volledig uit gerecyclede vezels van ingezamelde kleding. De Wolkat-fabriek in Tanger, Marokko speelt hierin de hoofdrol. De ingezamelde kledingstukken worden eerst gesorteerd op bruikbaarheid. De helft hiervan krijgt een tweede leven door ze te doneren aan gemeenschappen over de hele wereld. De rest van de oude kleding wordt schoongemaakt en met de hand gesorteerd op kleur en materiaal. Bijzonder is dat ze tijdens het recyclen geen water, verfstoffen en chemicaliën gebruiken. De garens die hieruit voorkomen zijn geschikt om te verwerken in uiteenlopende textielproducten. Doordat het gehele proces onder één dak plaatsvindt, wordt onnodige CO2-uitstoot en energie bespaard.

0 reacties:

Een reactie posten