Pages

Subscribe Twitter

dinsdag 18 januari 2022

Nationale Week Zonder Vlees


Van 7 tot 13 maart 2022 vindt de vijfde editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Sinds de eerste editie in maart 2018 is deze duurzaamheidscampagne een jaarlijks terugkerend initiatief dat laat zien dat minder vlees eten een positieve impact heeft op het klimaat.

Nieuw dit jaar is de toevoeging ‘& Zuivel’. Naast het minderen van vlees, heeft zuivel namelijk ook een zeer belastend effect op het klimaat.

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel 2022 worden deelnemers daarom uitgedaagd om niet alleen het vlees te laten staan, maar ook te proberen zuivel te vervangen. Vanaf vandaag kunnen mensen zich op weekzondervlees.nl aanmelden om mee te doen.

In 2018 was de Week Zonder Vlees de campagne die voor het eerst bij veel Nederlanders de ogen opende voor de impact van vlees eten op het klimaat. In vijf jaar tijd is er veel veranderd in de Nederlandse eetcultuur, wat de organisatie heeft doen besluiten dat het tijd is voor de volgende stap. Vlees eten is namelijk niet het enige wat een enorme CO2- en watervoetafdruk achterlaat. Ook de consumptie van zuivel is erg belastend voor het klimaat. In 2022 is daarom ‘& Zuivel’ als extra laag toegevoegd aan de campagne, waarmee de campagne haar naam blijvend zal veranderen in Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.

0 reacties:

Een reactie posten