Pages

Subscribe Twitter

donderdag 6 mei 2021

'Laagsteprijsgarantie meestal onzin'

De laagsteprijsgarantie, waarmee veel winkels schermen, is meestal onzin. Dat concludeert de Consumentenbond na onderzoek. De garanties kennen te veel beperkingen of voorwaarden of zijn ronduit onwaar.

In alle branches blijkt de laagsteprijsgarantie populair. Zo claimen maar liefst acht  supermarktketens de allergoedkoopste te zijn. Ten onrechte, want uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond blijkt dat geen enkele supermarkt over de hele linie het goedkoopst is.

Bovendien bedienen de supermarkten zich van trucjes op hun claims te rechtvaardigen. Bijvoorbeeld door te verwijzen naar verouderde prijsonderzoeken van de Consumentenbond. 

Sommige bedrijven gaan nog een (flinke) stap verder. Zoals Kamera-Express. Dat bedrijf sluit niet alleen acties uit, het eist ook nog eens dat concurrenten een stenen winkel hebben én aangesloten zijn bij Thuiswinkel Waarborg, een keurmerk voor webwinkels. Daarmee beperkt de winkel zijn laagsteprijsgarantie zo ver dat die claim onzinnig is.

De laagsteprijsgarantie van Babydump is zelfs ronduit gelogen. Als de onderzoekers een autostoeltje ergens anders goedkoper vinden, weigert het bedrijf de prijs op de site aan te passen.

0 reacties:

Een reactie posten