Pages

Subscribe Twitter

woensdag 7 oktober 2020

'Veel slotenmakers zijn oplichters'

Tijdens de Week van de Veiligheid (5-11 oktober 2020) vraagt team Woninginbraken van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) speciale aandacht voor malafide slotenmakers.

Ze leveren voor veel geld slecht werk en bedreigen mensen.

Doorgaans leiden de eerste drie pagina’s (!) in de zoekresultaten van Google regelrecht naar oplichters. Voor je het weet klik je op een website met foto’s van vriendelijke mensen die binnen 20 minuten ter plaatse zijn. Vervolgens leveren ze prutswerk en presenteren een torenhoge rekening.

Schat geeft onderstaande tips om oplichting door malafide slotenmakers te voorkomen:

Zet nu meteen een nummer van een betrouwbare slotenmaker in de telefoon. Een betrouwbare slotenmaker is te vinden via www.politiekeurmerk.nl/slotenmakers
Bel nooit een slotenmaker die als eerste via Google bovenkomt in de zoekresultaten.
Kijk waar de slotenmaker gevestigd is. Geen adres = geen zaken doen.
Vanaf het begin al geen vertrouwen in de werkzaamheden van de slotenmaker? Verzoek de slotenmaker het werk te staken en weg te gaan.
Maak van tevoren een prijsafspraak en laat deze op papier zetten. Mondelinge toezeggingen worden niet nagekomen en prijzen vallen doorgaans honderden tot duizenden euro’s hoger uit.
Wordt er een buitensporig hoog bedrag gevraagd door de slotenmaker, zonder dat er prijsafspraken op papier staan? Bel dan 112. Want als er eenmaal is betaald, dan is er een overeenkomst gesloten en is er via het civiele recht niets meer aan te doen.
Is er sprake van (een gevoel van) bedreiging? Bel 112!



0 reacties:

Een reactie posten