Pages

Subscribe Twitter

vrijdag 7 juni 2019

Niet eerder was vegan ijs zo smaakvol

Vegan producten saai en smaakloos? No way. Gigi Gelato, the coolest kid in town, krijgt het voor elkaar om ijsjes zonder dierlijke producten, maar mét de originele smaak van een romige Italiaanse gelato, te lanceren.

Nederlanders zijn steeds bewuster bezig met voeding. Dik 41 procent geeft aan een gezonder eetpatroon te willen en de vegan trend wordt alsmaar populairder. Voor de Nederlandse Ralph Barkmeijer (28) en de Italiaanse Zeno Tosoni (28), oprichters van Gigi Gelato, hét moment om iets op de markt te brengen wat er nog niet is: ijs zonder melk, zonder room en zonder eieren, maar wel met een volle, romige smaak. En daar zijn ze in geslaagd, want we kunnen je verzekeren: verschil met de ‘dierlijke’ variant proef je nauwelijks.

Gigi Gelato is 100 procent vrij van dierlijke producten en gemaakt van verse, koudgeperste groenten en fruit. Zo weet je zeker dat de frisse smaak blijft en vitaminen en mineralen niet verloren gaan. Daarbij bevatten Gigi’s geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen, zijn ze gluten- en lactosevrij, hoog in vezels en laag in vet. Gezonder krijg je het niet...

Gigi is de afkorting van de Italiaanse naam Luigi. En hoewel het gros van de Italiaanse mannen deze naam draagt, is het ijsjesmerk vernoemd naar Luigi Graziosi: een Italiaanse gelato maestro en professor aan de ijsschool in Rome. Hij is al meer dan dertig jaar met niets anders bezig dan ijs maken en heeft zelfs de Dalai Lama en chefkok van oud-president Obama in z’n klantenbestand. Niet zo gek dus dat Ralph en Zeno juist hem hebben gevraagd om ze te helpen bij de ontwikkeling van het ijsje.

0 reacties:

Een reactie posten