Pages

Subscribe Twitter

woensdag 12 juni 2019

Campingbedje Easyfold onveilig

Het campingbedje Easyfold van fabrikant Kekk is onveilig en gaat te snel kapot. Daarom raadt de Consumentenbond het gebruik van dit bedje af. De fabrikant en de NVWA zijn geïnformeerd over de geconstateerde gebreken.

De Easyfold faalde op meerdere punten tijdens de test. Het mechanisme dat de bedbodem uitgeklapt moest houden, klapte te gemakkelijk in en ging stuk. Verder liet de rits van de matras los en was de bodemverhoger niet volgens de veiligheidsnorm bevestigd. Ook bleek de matras eenvoudig op te tillen door een kind. Dit is gevaarlijk omdat kinderen dan onder de matras terecht kunnen komen, wat verstikkingsgevaar oplevert.

De Consumentenbond voegde 8 modellen toe aan de vergelijker van campingbedjes en keek daarbij naar de veiligheid, stevigheid, stabiliteit en het gebruiksgemak. Zeven bedjes doorstonden de meeste testonderdelen goed, al lieten ook zij af en toe wat steken vallen. Zo raakte bij een model de rits los van het luik waarmee oudere kinderen zelf in en uit het bedje kunnen kruipen. En bij een ander bedje was de stof niet voldoende brandvertragend.

0 reacties:

Een reactie posten