Subscribe Twitter

dinsdag 28 februari 2017

Uitstel afschaffen Vinkje

Het Ministerie van VWS stelt voor het Vinkje als voedselkeuzelogo nog tot oktober 2018 te handhaven op verpakkingen, terwijl eerder is besloten dat het in oktober 2017 definitief uit de schappen moet. Dit uitstel is onbespreekbaar, zo heeft de Consumentenbond minister Schippers van VWS laten weten.

De Consumentenbond riep de minister na haar besluit over het afschaffen van het Vinkje in 2016 al op om geen onnodige vertraging toe te laten. Bart CombĂ©e, directeur Consumentenbond: ‘Nu wordt ons in 2017 opeens gevraagd om ons bezwaar tegen het verlengen van de overgangsperiode van 12 naar 24 maanden te onderbouwen. Dat is echt onzinnig. Het ministerie lijkt te zwichten voor de lobby van het bedrijfsleven. Er is vastgesteld dat een overgangstermijn van 12 maanden voor het uitfaseren van het Vinkje voor bedrijven redelijk is. Niemand heeft beroep tegen dat besluit aangetekend, dus de discussie is over en uit.’

Volgens de Consumentenbond is de goedkeuring van het Vinkje als voedsellogo, door het eerder gegrond verklaren van onze bezwaren, op 1 mei 2016 komen te vervallen, omdat het ook volgens het besluit van de Minister in strijd is met de wet.

0 reacties:

Een reactie posten