Subscribe Twitter

woensdag 8 februari 2017

Eerste Dunkin' Donuts open in Nederland

De eerste nieuwe vestiging van Dunkin' Donuts in Nederland wordt woensdag 23 maart geopend aan de Nieuwendijk 147 in Amsterdam. Voor moederbedrijf Dunkin Brands betekent de hernieuwde stap op de Nederlandse markt een belangrijke stap in de internationale uitrol van het merk.

Toen het bedrijf in december aankondigde om zeventien jaar na de sluiting van zijn eerste vijf winkels weer nieuwe voet op Hollandse bodem te zetten, was dit groot nieuws in de media. Nu de locatie en de openingsdatum bekend zijn, wil Dunkin' Donuts de spanning opvoeren voor zijn toekomstige klanten. De nieuwe Nederlandse webpage is inmiddels online en telt de komende 50 dagen af naar de opening. Ook start vandaag een uitgebreide openingscampagne, onder meer via social media.

Wereldwijd telt de keten meer dan 12.000 Vestigingen in 45 landen. De zaken verkopen alle soorten donuts, bagels, panini's, American cookies en alle koffievarianten, latte 's, ice tea en nog veel meer. Dunkin' Donuts is marktleider in deze branche en bij veel zaken staan elke dag lange wachtrijen. Die worden bij de opening in Amsterdam ook verwacht, temeer omdat de eerste honderd klanten die dag een jaar lang gratis donuts krijgen en elke 10de klant daaropvolgend een jaar lang elke week een Dunkin koffie naar keuze kan uitzoeken. Deze actie wordt in de vier dagen daarna, van donderdag 24 tot en met zondag 27 maart, herhaald.

Dunkin' Donuts wil in totaal 25 zaken openen in diverse Nederlandse steden, waarvan nog dit jaar de eerste volgen. Eigenaar van de restaurants is horecaondernemer Nabil Besali en master franchisenemer voor Nederland is Amba Daoud. Die laatste voerde sinds juni 2015 gesprekken met Dunkin Brands om de keten weer naar Nederland te halen.

0 reacties:

Een reactie posten