Pages

Subscribe Twitter

vrijdag 24 juni 2016

Mosselseizoen geopend

De Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct viert de nieuwe oogst van de echte Zeeuwse bodemcultuurmosselen - de Grand Cru onder de mosselen - dinsdag 28 juni met de feestelijke overhandiging van de eerste baal aan visrestaurant Kaat Mossel in Rotterdam.

Deze mosselen mogen als enige het door de stichting uitgegeven certificaat Zeker Zeeuws(r) Streekproduct dragen. Met de officiële overhandiging wil de stichting samen met erkende mosselleveranciers Schmidt Zeevis en Adri & Zoon een jaarlijks evenement creëren, zoals dat ook met het eerste haringvaatje en de eerste Oosterscheldekreeft gebeurt.

Het Zeker Zeeuws keurmerk garandeert dat het gaat om mosselen die op duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze in Zeeuwse wateren worden gekweekt. Het keurmerk is mede geïnitieerd door de provincie Zeeland om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar echte streekproducten.

0 reacties:

Een reactie posten