Subscribe Twitter

donderdag 23 juni 2016

IKEA roept traphekjes terug

De Patrull Klämma,  Fast en het Patrull-vouwhekje van IKEA blijken onverwachts open te kunnen gaan. IKEA besloot tot de veiligheidswaarschuwing en terugroepactie na tientallen klachten over de kinderhekjes. De meldingen gaan vooral over het klemhekje Klämma en het metalen spijlhekje Fast, maar er zijn er ook enkele over het Patrull-vouwhekje.

De drie hekjes zaten allemaal in de test Traphekjes die de Consumentenbond in februari 2015 publiceerde. We testten toen 20 traphekjes volgens de Europese Veiligheidsnorm, aangevuld met enkele extra tests. Bij alle traphekjes is het slot op verschillende manieren getest, maar niet expliciet op deze kwetsbaarheid. Naar aanleiding van deze terugroepactie wordt het in een volgende serie wel getest.


Bij geen van de drie Patrull-hekjes kwamen in de test van 2015 grote veiligheidsproblemen aan het licht. Sterker nog: het Patrull-vouwhekje slaagde voor alle veiligheidstests en kreeg  samen met de Baby Dan Guard Me het hoogste testoordeel en werd Beste uit de test. Het predicaat voor het IKEA-hekje is direct ingetrokken.

0 reacties:

Een reactie posten