Pages

Subscribe Twitter

woensdag 1 juni 2016

Eerste Zeeuwse mosselen

Op woensdag 1 juni werd onder grote belangstelling het hangcultuur-mosselseizoen geopend bij de hangcultuurpercelen langs de Grevelingendam in Bruinisse, Zeeland. De Zeeuwse hangcultuurkwekers haalden daar de eerste lichting mosselen boven water. Culinair specialist Alain Caron keurde de eerste mosselen. Hij sprak over "een mooie belofte voor het mosselseizoen".

De vroege mosselen hebben dit seizoen een mooi vol visgewicht, met een roomwitte kleur en zijn licht zoet van smaak. De mosselen zijn vanaf 1 juni bij de viswinkels in Nederland en Belgiƫ verkrijgbaar.

Alain Caron is fervent liefhebben van mosselen: "Mosselen zijn terecht populair. Wereldwijd zijn er klassieke en moderne recepten. Een eerlijk en heerlijk product, goedkoop en voor ons allemaal. Dus niet alleen Paul Bocuse, die een bekend Frans recept heeft nagelaten; mosselen met room en saffraan. Maar ook in de wok met een beetje olie en peper. Mosselen zijn 'conviviaal'. Je eet mosselen in gezelschap, dat maakt het zo mooi."

0 reacties:

Een reactie posten