Subscribe Twitter

vrijdag 20 mei 2016

Crowdfunding voor hagelslag in New York

Twee jonge Amsterdamse ondernemers zijn een campagne gestart om hagelslag naar New York te brengen. Onder de naam Hagelswag introduceren de mannen 'chocolade op brood' op de Amerikaanse markt. Al lijkt het broodbeleg niet precies op de hagelslag zoals we deze in Nederland kennen: 'Hagelswag is gemaakt van topkwaliteit chocolade waarbij we ons hebben laten adviseren door één van Nederlands beste chocolatiers', aldus Lennart de Jong van creatief duo Vos&Len.

'Hagelslag is misschien wel ons beste exportproduct dat nooit succesvol geëxporteerd is', vervolgt Robbert Vos. 'We werden geïnspireerd door een verhaal over een Amsterdamse chocolatier in de 17e eeuw die hagelslag destijds al naar Nieuw Amsterdam (nu New York) wilde brengen. Een schipbreuk twee zeemijl voor de kust zorgde ervoor dat ons favoriete broodbeleg niet dezelfde wereldfaam heeft als onze kazen, klompen en tulpen.'

In twaalf maanden tijd ontwikkelde het duo een chocoladebeleg dat nog het meest lijkt op 'chocolate chunks'. De Jong: 'Tijdens onze ontwikkeling lazen we een veel gedeeld en geliked bericht op Facebook gericht naar een grote chocoladefabrikant met de vraag waarom ze geen hagelslag ontwikkelde. De fabrikant gaf aan dat hagelslag veel ongezonde toevoegingen bevatte en daarom niet paste in hun filosofie. Zij dachten vanuit een bestaand product, terwijl wij juist andersom dachten: 'hoe kun je van goede chocolade een succesvol broodbeleg maken?' Dat resulteerde in een gezondere en lekkerdere hagelslag. 'Natuurlijk is het iets duurder, maar iedereen die Hagelswag eet beseft ineens hoe chocolade op brood hoort te smaken. We krijgen al ontzettend veel aanvragen voor een fles!', aldus Vos.

0 reacties:

Een reactie posten