Subscribe Twitter

maandag 2 mei 2016

Camping of huisje populair

Nederlanders die in eigen land meivakantie vieren, doen dat vooral op de camping of in een vakantiehuisje. In mei 2015 brachten ze daar 5,5 miljoen nachten door. In hotels waren dat er met 1,9 miljoen in die maand veel minder. Dit meldt CBS.

Hoewel de meeste campings al rond Pasen openen, gaan Nederlandse toeristen vooral vanaf mei kamperen. In mei 2015 brachten ruim een half miljoen Nederlandse toeristen samen 2,5 miljoen nachten op een camping in eigen land door. In die maand waren de bungalowparken nog wat populairder: daar gingen bijna 700 duizend mensen naar toe, voor in totaal 3 miljoen overnachtingen. In hotels verbleven in mei 2015 net zoveel Nederlandse gasten als op de campings en bungalowparken bij elkaar: 1,2 miljoen. In hotels brengen ze echter in de maand mei minder nachten door, waardoor het aantal overnachtingen daar met 1,9 miljoen veel lager ligt.

Nederlandse toeristen slapen in eigen land tegenwoordig vaker in een hotel dan op een kampeerterrein. In 2015 werd 30 procent van de overnachtingen in een hotel doorgebracht, en een kwart op de camping. Tien jaar geleden was dat nog andersom. In 2005 koos een derde van de Nederlandse toeristen in eigen land voor een overnachting op de camping en een kwart voor een hotel.

Vakantiehuisjes zijn echter nog meer in trek; de bijna 26 miljoen overnachtingen waren goed voor 39 procent van het totaal. Deze categorie is ook het sterkst gegroeid in het afgelopen jaar: 1,2 miljoen meer overnachtingen dan in 2014. 

0 reacties:

Een reactie posten