Subscribe Twitter

dinsdag 3 mei 2016

Beschermende factor van de zonnebril

De zon niet in zónder bescherming van zonnebril of zonnebrand, dat is het credo van het merendeel van de Nederlanders. Sterker nog, er is nauwelijks een (jonge) vrouw in Nederland te vinden die zonder bril de deur uit gaat als de zon schijnt. Toch is de UV-filter niet het eerste waar ons blik op valt bij aankoop van een nieuwe bril.

Nee, de zonnebril moet vooral mooi staan en goed bij de vorm van het gezicht passen, aldus het Specsavers Zomerzon Onderzoek. Bovendien weten veel mensen niet dat de prijs van een bril uiteindelijk niets zegt over de bescherming voor je ogen.

Zonnebrillen zijn serious business. De tijd dat we alleen voor de zomerperiode een exemplaar in huis hadden is allang voorbij. Vooral jongere generaties zijn zich steeds meer bewust van wat een zonnebril met je totale look & feel kan doen: een derde van hen heeft minimaal drie exemplaren op de plank liggen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat vooral de jongeren hun zonnebrillen in toenemende mate online kopen. Aanzienlijk meer dan de andere generaties. Over het algemeen gaan Nederlanders nog steeds naar een opticien toe voor een zonnebril. Het voordeel is dat de opticien in dat geval de zonnebril ook direct kan afstellen, zodat deze comfortabel zit.

0 reacties:

Een reactie posten