Pages

Subscribe Twitter

dinsdag 28 april 2015

Waarom zoveel zout in ons eten?

We eten met z’n allen te veel zout. Al in 2006 adviseerde de Gezondheidsraad een hoeveelheid van maximaal zes gram zout per dag. Eigenlijk hebben we maar 1-2 gram per dag nodig, maar we gebruiken gemiddeld negen gram per persoon per dag: anderhalf keer het voorgestelde maximum dus.

Wie te veel zout eet, loopt een groter risico op een hogere bloeddruk, hart- en vaatziekten, nierziekten en botontkalking. Het overgrote deel (80%) van onze dagelijkse hoeveelheid zout halen we uit producten die we in de supermarkt kopen. Soepen, sauzen, kruidenmixen, pizza's, kaas, broodbeleg, echt, je kunt het zo gek niet bedenken of er zit (flink wat) zout in.

De Consumentenbond heeft onlangs een groot aantal producten onderzocht en de resultaten zijn in Kassa bekendgemaakt. In de Consumentengids van mei 2015 staat en uitgebreid artikel met de titel 'Ja zeggen, nee doen' en alle producten op een rij.

0 reacties:

Een reactie posten