Subscribe Twitter

vrijdag 27 februari 2015

Eerste slowjuicer Panasonic

Panasonic brengt voor het eerst een slowjuicer (de MJ-L500) op de markt voor koude lekkernijen en gezonde drankjes vol voedingsstoffen en enzymen. De slowjuicer van Panasonic is eenvoudig schoon te maken, stil in gebruik en een gemakkelijke manier om elke dag sappen binnen te krijgen. Het apparaat wordt geleverd met een hulpstuk voor het maken van koud eten en drinken, zoals ijs en cocktails – ideaal voor op feestjes.

Traditionele sapcentrifuges snijden voedsel en draaien het rond – een beetje zoals een grasmaaier met gras doet. Daarbij gaan voedingsstoffen verloren. Door het draaien wordt het voedsel bovendien warm en komt er zuurstof bij, waardoor het sap kan gaan oxideren en de kleur en smaak achteruit kunnen gaan.

De slowjuicer van Panasonic daarentegen drukt en perst fruit en groenten fijn – zoals met een vijzel. Daardoor blijven voedingsstoffen behouden, wordt het voedsel minder warm en komt het minder in aanraking met zuurstof. Het resultaat: heerlijk smakende sappen die hun natuurlijke kleur hebben behouden. Uit recente tests van Panasonic blijkt dat het gehalte vitamine C in drankjes uit de slowjuicer tot wel 100% hoger is. Ter illustratie: sap van 200 g ananas en 100 g komkommer dat met de slowjuicer van Panasonic is gemaakt, bevat ongeveer twee keer zoveel vitamine C als datzelfde drankje wanneer het is gemaakt met een traditionele sapcentrifuge.

De slowjuicer heeft een roestvrijstalen persschroef en een krachtige, langzaam draaiende motor van 290 W gelijkstroom, die ongeveer 45 keer per minuut ronddraait. In tegenstelling tot traditionele sapcentrifuges met hoge snelheid kan de motor van de MJ-L500 ook gemakkelijk bevroren voedsel verwerken. Groente en fruit kan dus altijd rechtstreeks vanuit de vriezer worden verwerkt.

De slowjuicer is beschikbaar vanaf mei 2015. De adviesprijs is nog niet bekend.

0 reacties:

Een reactie posten