Subscribe Twitter

dinsdag 30 september 2014

Crematie van bontjassen

Op maandag 29 september heeft dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren in samenwerking met SHCN Dierenuitvaart Nootdorp de slachtoffers van de bontindustrie een laatste rustplaats gegeven middels een ceremoniële crematie. Tientallen sympathisanten waren hierbij aanwezig.

Tijdens de ceremonie werd geluisterd naar een klassiek pianostuk van de jonge conservatoriumstudent César Lüttger die speciaal voor Bont voor Dieren een stuk componeerde nadat hij beelden van de bontindustrie had gezien. Ook werden er diverse gedichten voorgedragen en speeches gehouden, waaronder een ongepland en ontroerend betoog van een voormalig bontdraagster die spontaan naar de ceremonie kwam om haar bontjassen in te leveren.

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren: "Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat voor een jas en zelfs vaak voor een kraag meerdere dieren zijn gestorven, enkel voor hun vachtje. Gelukkig krijgen steeds meer bontdragers spijt van hun aankoop zodra ze zich realiseren hoeveel leed er achter bont schuilt.”

De afgelopen maanden werd bont ingezameld voor crematie om deze dieren op symbolische wijze een laatste rustplaats terug in de natuur te geven. Voor 1 bontjas worden tientallen dieren gedood waarvan enkel de vacht wordt gebruikt, de rest van het dier wordt weggegooid. Naar schatting werden de vachten van 60 rode vossen, 240 nertsen, 250 konijnen, 135 karakullammetjes en 18 wasbeerhonden ingeleverd. Tijdens de ceremonie was er dan ook speciale aandacht voor deze dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie.

0 reacties:

Een reactie posten