Subscribe Twitter

maandag 23 juni 2014

De kratstoel

Tijdens het EK van 2012 is de Kratstoel door BottomsUp geïntroduceerd, een oranje kuipstoeltje dat op een bierkrat past. 4 Vrienden hebben in dit project hun idee omgezet in een succesvol product. De \Nederlandse uitvinding werd een groot succes en is dit nu tijdens het WK alweer. Het succes is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven; vanuit diverse Europese landen en brouwerijen is interesse getoond in het concept. De kans is groot dat de Kratstoel daarom tijdens het EK van 2016 in Frankrijk in meerdere landen te zien is. De Kratstoel is momenteel in Oranje beschikbaar en daarnaast in iedere gewenste kleur te fabriceren wat internationale mogelijkheden ondersteunt.

De Kratstoel is 'geboren' in 2004, naar een idee van Jaco Melse. Onderzoek leerde hem dat er gek genoeg geen gemakkelijke en comfortabele voorziening bestond om prettig op een bierkrat te zitten. Het idee was geboren: een eenvoudige stoel met zitting en rugleuning die je gemakkelijk bovenop een krat kunt zetten.

In 2008 ging Jaco ging samen met wat vrienden aan het experimenteren met een kantinestoel zonder poten waaronder je dan een los te produceren 'pasvorm' zou monteren. Vervolgens ontstond bij Jaco het idee om richting de WK (2010) een kratstoel te lanceren die zou lijken op een stadionstoeltje, met een ingebouwde opener natuurlijk. Jos Stoit, Anne Hup en Elias Crum waren inmiddels ook 'partner in crime'.


0 reacties:

Een reactie posten