Subscribe Twitter

woensdag 9 april 2014

Tekort aanbod biokatoen

C&A waarschuwt voor een tekort in het aanbod van biokatoen door het teruglopen van de wereldwijde productie van biokatoen. Dit ondanks de groeiende vraag van de internationale markt. Deze trend heeft ecologische, sociologische en economische consequenties voor alle betrokkenen in de productieketen van biokatoen wereldwijd. Vergeleken met de wereldwijde katoenproductie bedraagt de productie van biokatoen vandaag de dag slechts 1%.
Voor C&A Europa, dat zich al een decennium toewijdt aan de promotie van de teelt en gebruik van biokatoen, is het stoppen van deze huidige trend een prioriteit.
Thorsten Rolfes, Head of Corporate Communications Europe, licht toe: "We bevinden ons momenteel op een belangrijk punt, waarbij de vraag naar biokatoen het aanbod overtreft. De daarmee verbonden onzekerheid over de beschikbaarheid van biokatoen vormt een bedreiging voor lange termijn investeringen in biokatoen."
Hoewel de wereldproductie van biokatoen tot 2011 groeide, zijn de oogsten in de daarop volgende jaren met 8% afgenomen. Dit ondanks het feit dat tegelijkertijd 50% van de producerende landen hun productie van biokatoen verhoogden. Redenen voor deze discrepantie zijn onder andere het gebrek aan kennis over biologische landbouwmethoden en het gebrek aan samenwerking tussen de producerende gemeenschappen.
Om het bewustzijn omtrent dit probleem te vergroten, publiceert C&A de brochure 'Biokatoen voor iedereen, elke dag'. Deze brochure biedt uitgebreide informatie over de meerwaarde en de actuele uitdagingen bij de productie van biokatoen. Daarbij wordt ook inzicht gegeven in de kansen voor alle betrokkenen binnen de wereldwijde productieketen. C&A ziet hier een bijzondere verantwoordelijkheid weggelegd voor de textielbedrijven.

0 reacties:

Een reactie posten