Subscribe Twitter

maandag 13 mei 2013

Koekje bij de koffie heilig

Bijna 9 op de 10 Nederlanders vindt dat een koekje bij de koffie of thee moet worden geserveerd. Een flinke meerderheid is dan ook teleurgesteld als ze geen koekje krijgen aangeboden. Volgens twee derde van de Nederlanders zorgt het serveren van koekjes zelfs voor een succesvollere meeting. Dit blijkt uit onderzoek van Danerolles, uitgevoerd door Kien onder ruim 1.000 Nederlanders. Het onderzoek werd uitgezet ter lancering van Danerolles Cookies: het eerste verse kant-en-klare koekjesdeeg in Nederland.
De Nederlandse traditie van koekjes gaat een tijd terug. Zo is het Engelse woord voor koekjes, 'cookies', afgeleid van het Nederlandse woord. Niet zo vreemd aangezien twee derde van de Nederlanders elke dag een koekje eet. Toch wil bijna de helft van de Nederlanders vaker zelf aan de slag gaan om de koektrommel te vullen. Echter voor een flink aantal van de ondervraagden vormt het maken van het deeg een drempel (25%). Opmerkelijk is dat niet alleen vrouwen (60%) aangeven vaker zelf te willen bakken, ook bijna de helft van alle mannen zou koekjes vaker zelf willen maken.
Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat koekjes een sleutel tot succes kunnen zijn. Niet alleen draagt het bij aan een succesvollere meeting, er kan ook mee gescoord worden tijdens een eerste date. Zo bakt ruim een kwart van de Nederlanders wel eens koekjes voor een date terwijl één op de vijf kinderen dit doet voor iemand op wie hij of zij verliefd is. Bijna 40 procent van de Nederlanders geeft aan dat samen koekjes bakken goed is voor de relatie. Met name mannen zijn hiervan overtuigd. Ruim twee derde van de kinderen geeft aan dat het zelf bakken van koekjes op hun verjaardag voor een geslaagd feestje zorgt.

0 reacties:

Een reactie posten