Subscribe Twitter

donderdag 18 april 2013

Zwembad in de tuin onmisbaar

Een jaar of 15 geleden was het nog een ongekende luxe: Een zwembad in de tuin. Dit is echter verleden tijd. Momenteel genieten ruim 3 van de 4 Nederlandse gezinnen in de zomer van een frisse duik in hun eigen zwembad. Dit blijkt uit onderzoek van Top-zwembadshop.nl. De sterk afgenomen prijs van zwembaden is de belangrijkste reden voor de groei. Een zwembad is in 15 jaar getransformeerd van een luxe artikel naar een betaalbaar product voor iedereen. Er is al een zwembad van bijna 2 meter doorsnede voor Euro 19,95 verkrijgbaar.
Kinderen spelen een grote rol in de aanschaf van een zwembad. De meeste mensen kopen een zwembad zodat de kinderen hierin kunnen spelen (73 procent). Bij bijna de helft van de mensen speelt ook de mogelijkheid om bij warm weer te kunnen afkoelen een belangrijke rol.
Het grootste deel van de ondervraagden heeft een opzetzwembad in de tuin. Slecht 9 procent heeft een permanent zwembad. Belangrijkste reden om voor een opzet zwembad te kiezen is de prijs. Daarnaast spelen de hoeveelheid onderhoud en de omvang van zowel tuin als zwembad een rol in het aankoopproces.
Net als in veel andere markten neemt internet eens steeds belangrijke rol in het aankoopproces. De mensen die een zwembad hebben, hebben hun huidige zwembad met name in reguliere winkels gekocht. Maar liefst 81 procent kocht het zwembad dat ze nu hebben in een winkel. Als men een nieuw zwembad gaat kopen, dan zegt nog maar 32 procent dit via een winkel te doen. 37 procent twijfelt over een aankoop in een webwinkel of een reguliere winkel.


1 reacties:

Joris zei

Leuk dat jullie het onderzoek gepubliceerd hebben! Bedankt hiervoor. Voor meer informatie wil, kijk op Website onderzoek zwembad in de tuin. Heeft iemand nog vragen dan kan mailen ook altijd!

Een reactie posten