Subscribe Twitter

vrijdag 1 maart 2013

Geen verkoopstop Wiener worstjes

De IKEA Group neemt een extra voorzorgsmaatregel door - naast een tijdelijke verkoopstop op KOeTTBULLAR gehaktballetjes - ook een tijdelijke verkoopstop op Wiener worstjes en hotdogs in te lassen in een aantal Europese landen. Het gaat om de Wiener worstjes en hotdogs die worden geproduceerd door dezelfde Zweedse leverancier als de KOeTTBULLAR gehaktballetjes. De verkoopstop van de Wiener worstjes en hotdogs heeft geen gevolgen voor de bistro's en restaurants van IKEA in Nederland, omdat in de Nederlandse woonwarenhuizen geen Wiener worstjes maar enkel kiphotdogs worden verkocht. Deze kiphotdogs worden geproduceerd door een Nederlandse leverancier.
IKEA, verschillende autoriteiten en de bewuste Zweedse leverancier voeren voortdurend tests uit op de gehaktballetjes. "Op basis van honderden testuitslagen die we tot dusver hebben ontvangen, kunnen we zeggen dat er een paar aanwijzingen zijn voor paardenvlees in de gehaktballetjes," aldus Ylva Magnusson, IKEA Group woordvoerster. In Nederland wordt nog steeds op de testresultaten gewacht.
De IKEA Group heeft uit voorzorg besloten om naast de gehaktballetjes, ook de Wiener worstjes - die net als de gehaktballetjes gehakt van varkens- en rundvlees bevatten - van de bewuste leverancier uit de verkoop te halen. De verkoopstop van de Wiener worstjes heeft alleen betrekking op Frankrijk, Spanje, Engeland, Ierland en Portugal.

0 reacties:

Een reactie posten