Subscribe Twitter

vrijdag 22 februari 2013

T-shirt ontwerpen met gedetineerden

Kledingmerk Stripes Clothing lanceert haar eerste shirt dat mede is ontworpen door Nederlandse gedetineerden. Dit T-shirt is onderdeel van de Stripes Conscience lijn. Opbrengst van deze lijn zal geheel worden gedoneerd aan Exodus Nederland en stichting Slachtoffer in beeld.
Kledingmerk Stripes Clothing staat met één been in de gevangenis en het andere been in vrijheid; made in prison inspired by freedom. Stripes laat haar producten in Nederlandse gevangenissen maken om bewustwording van de waarde van vrijheid te realiseren. Tevens stimuleert Stripes Clothing het aanleren van vaardigheden in de gevangenis die van pas komen bij terugkeer in de samenleving. Dit zijn sociale vaardigheden als werken in een team en het hebben van verantwoordelijkheid maar ook vaardigheden opgedaan in het confectiewerk als zeefdrukken en stikken.
Naast de stimulans in de gevangenis wil het merk ook buiten de muren van betekenis zijn. Vanuit deze gedachte is de Stripes Conscience lijn opgezet waarin gedetineerden zijn betrokken in het creatieve proces. Een aantal maanden geleden is een wedstrijd uitgeschreven binnen de muren, en zijn gedetineerden gevraagd hun gevoel te vertalen in een illustratie. De beste illustratie heeft Stripes Clothing verwerkt in een t-shirt en wordt verkocht onder de Stripes Conscience lijn. Opbrengst van deze shirts gaat naar Exodus Nederland en Slachtoffer in Beeld, deze organisaties zetten zich in voor de re-integratie van gedetineerden en slachtoffers.

0 reacties:

Een reactie posten