Subscribe Twitter

dinsdag 8 januari 2013

Vrouw sjouwt 2,4 kilo handtas

De gemiddelde handtas weegt 2,4 kilo en bevat sleutels, een telefoon, een portemonnee en iets te eten of te drinken. Dat blijkt althans uit straatonderzoek van vergelijkingswebsite Beslist.nl. De onderzoekers vroegen aan een groot aantal vrouwen toestemming om een kijkje in hun handtas te nemen.
Ruim driekwart van alle tassen bevat sleutels en een portemonnee. Ook een telefoon (66%), zakdoekjes (52%) en een pen of potlood (48%) worden vaak van huis meegenomen. De verplichte ID-kaart of paspoort blijft daarentegen echter vaak thuis.
In bijna de helft van de onderzochte handtassen werd lippenbalsem of lippenstift aangetroffen, waarmee lippenproducten de meest voorkomende verzorgingsproducten in een handtas zijn. Overige make-upsoorten (39%) zijn verrassend genoeg in lang niet iedere handtas te vinden.
In de volste tas zaten 32 items, uit de kleinste handtas werden vijf producten geschud. De zwaarste handtas woog maar liefst 9 kilo, terwijl nog geen 5% van de tassen minder dan 1 kilo woog. De gemiddelde vrouwenhandtas weegt 2,4 kilo.
De dalende trend van rokende vrouwen, die volgens Stivoro is ingezet, is ook in handtassen terug te vinden. Slechts 5% van de deelneemsters aan het onderzoek had sigaretten in haar tas.
De meest opmerkelijke voorwerpen die tijdens het onderzoek werden aangetroffen in een handtas waren een tennisbal, een barbiepop, handboeien en een busje pepperspray.

0 reacties:

Een reactie posten