Subscribe Twitter

maandag 21 januari 2013

FURlab opent bontwinkel

Vandaag opent, in aansluiting op Amsterdam Fashion Week: FURlab, The Store. De winkel in de Kerkstraat 165, midden in de hoofdstad is een kennisatelier over bont en bontbewerking en wordt bemand door bekende designers en kennisexperts. The Store maakt onderdeel uit van de campagne "Ben jij Slim genoeg om bont te gedragen?".
Vrijwel iedereen heeft een mening over bont, maar hoe goed die is onderbouwd is niet altijd even helder. De tijdelijke FURlab, The Store is de komende zes weken een ontmoetingsplek voor informatie, beleving en inspiratie.
'Hiermee springen we in op de steeds maar weer toenemende populariteit van bont', aldus Ron Haarman, woordvoerder van FURlab. Er gaat geen minuut voor bij of op straat loop je er tegen aan. Steeds meer designers gebruiken bont in hun collecties. Dat roept veel vragen op over bijvoorbeeld de herkomst van bont. Die beantwoorden we in The Store, en middels de campagne. In het hart van Amsterdam en de Fashion Week als modeliefhebbers uit het hele land de stad bezoeken. Dichterbij en transparanter kan niet'.
In FURlab, The Store zijn onder andere collecties te zien van de volgende deelnemers aan Amsterdam Fashion Week: Allan Vos, Edwin Oudshoorn, ArtEz, Sepehr Maghsoudi en Sophie 1234567. Maar ook van andere internationale designers is collectie te zien. Bezoekers van FURlab, The Store kunnen de designers aan het werk zien en krijgen inzicht waarom zij bewust kiezen voor bont.
Buiten de reguliere openingstijden worden diverse educatieve evenementen georganiseerd zoals een debat, een filmavond, styling en bontrecycling sessies.

0 reacties:

Een reactie posten